2021.01.07. 15:12
650 forintból kell finom farsangi menüt alkotni az idei közétkeztetési szakácsverseny indulóinak
Publikálták a főszervezők a 2021-2022. évi közétkeztetési szakácsverseny hivatalos kiírását, a megmérettetésre március 19-ig jelentkezhetnek a csapatok – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz.
Budapest, 2020. február 6. A budapesti Róbert Melódin Étterem csapatának egyik étele, grillezett afrikai harcsa árpagyöngy rizottóval, karfiol ropogóssal és lecsókrémmel a zsûri asztalán a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében rendezett közétkeztetési szakácsverseny döntõjében a budapesti Hungexpón 2020. február 6-án. MTI/Máthé Zoltán
Forrás: MTI
Fotó: Máthé Zoltán
A szervezők az ország minden részéből várják azon három plusz egy tagú csapatok nevezését, amelyek – a versenykiírásban megadott szempontok alapján – vállalják egy felnőtteknek szánt háromfogásos ebéd megtervezését, elkészítését és tálalását.
A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.
A résztvevőknek – az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett – törekedniük kell az ételek korszerűsítésére, az étkezési kultúra fejlesztésére, valamint a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére.
A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához a versenyzők a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe – írták.
Az immár nyolcadik alkalommal megvalósuló közétkeztetési szakácsversenyt a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Nébih közösen szervezi.
A többfordulós verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és Oravecz Márton, a Nébih elnöke.