Életmód

2015.01.18. 17:12

Göröngy ünnep után

A téli időszak nem igazán kedvez a sportoknak, a fitt életnek. Ilyenkor néhányan kicsit többet eszünk a kelleténél, hisz úgy vagyunk vele, hogy a kabát úgyis mindent eltakar. Még a narancsbőrt is...

S. Töttő Rita

Sokan szembesülnek most az ünnepek alatt felszedett kilókkal, s a cellulittal, ami a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel és a kevés mozgás során kialakul.

Kiss Éva masszőr első körben egy kis fogalomzavart szeretne eloszlatni: – A cellulitisz kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, míg a cellulit a kötőszövet, azaz a bőr alatti zsírszövet ödémája, vizenyője, melynek oka a sejtekben felhalmozódott toxikus anyag. Emiatt a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik.

Tehát a cellulit nem más, mint méreganyag, ami a zsírszövetekben raktározódik el. Nehéz csak fogyókúrával megszabadulni a zsírtól, mert besűrűsödik a sejtközi folyadék, ami salakanyagoktól dús.

Hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők is, valamint a mozgáshiány és a korábban említett helytelen táplálkozás, és a nem megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Mi is akkor a megoldás?

– A nyirokmasszázs méregteleníti a szervezetet, fokozódik a sejtanyagcsere és a salakanyagok felvétele a véráramba, ami csökkenti a cellulitot – árulja el a szakember. – A nyirokmasszázs nagyon kellemes masszázs. Mivel a nyirokerek közvetlenül a bőr alatt vannak, ezért lágy, simító, pumpáló mozdulatokkal vezetjük el a nyirokrendszerben felgyülemlett salakanyagokkal telített nyirokfolyadékot a nyirokcsomók irányába az egész testen.

Címkék#narancsbőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!