Életmód

2014.05.04. 11:35

A zacc frissít, mint egy jó kávé

A kávézacc Homor Marianna számára nem kidobandó anyag, hanem egy különösen értékes segítőtárs a masszázs során.

S. Töttő Rita

- A masszázs nem divat, és nem luxus - szögezi le Homor Marianna, aki 2008-ban költözött Fejér megyébe, addig Nagykanizsán élt. Itt találta meg az otthonát, majd később a számára oly kedves pályát, a masszőrködést is.

- Minden embernek szüksége lenne rá - teszi hozzá Mariann, aki szerint már egy masszázs után is érezhető a kedvező hatás, de emeli ki a rendszeresség ebben az esetben is fontos. Aki egyszer megtapasztalja a masszázs élményét, nem szívesen mond le róla... Főleg a kávézaccos masszázs után, amely számos életmódbeli

előnnyel jár: fokozódik a nyirok- és a vérkeringés, az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak, emelkedik a testhőmérséklet, nő a vizelet kiválasztása, mélyül a légzés. S nem mellesleg jótékonyan hat a bőrre, a kötőszövetre, az izomzatra, az idegrendszerre is. A mechanikai hatásra a bőr sejtjei, rostjai megújulnak, rugalmasabbakká válnak. Csökkenek a keringési zavarok s a kötőszövetben található kóros anyagcsere termékek felszívódása felgyorsul.

Címkék#masszázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!