Egyéb

2011.09.14. 07:53

Lefolyó helyett a tankba - Használt étolajat gyűjtenek a benzinkúton

Szelektív gyűjtése eddig szinte lehetetlen, vagy legalábbis nagyon macerás volt, így nem csoda, hogy legtöbbször a lefolyóban végezte: a használt étolaj ennek következtében jelentős környezeti károkat okozott, és sajnos okoz ma is a hazai élővizekben. Környezetkímélő leadása azonban májustól összeköthető egy egyszerű tankolással.

MTI

Ősztől már mintegy 150 Mol-kútnál leadható az olaj. A begyűjtött használt sütőolajból bioüzemanyag készül.

- Folyamatosan nyomon követjük a társadalmi igényeket, és ezek figyelembe vételével bővítjük szolgáltatásainkat a benzinkutaknál. A használt háztartási olaj környezetkímélő begyűjtésére eddig nem volt igazán jó megoldás, ezért úgy döntöttünk, hogy elindítjuk Kisütöttük: ide vele! című kampányunkat, az első körben 100 kútnál. Tárolótartályokat helyeztünk el, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A májusban kezdődő akció sikerét mutatja, hogy 13 hét alatt közel tízezer háztatás csatlakozott, és valamivel több mint kilenc tonna használt sütőolaj gyűlt össze. A kedvező tapasztalatok fényében szeptembertől 150-re bővítjük a kampányban részt vevő benzinkutak számát - magyarázta a társaság magyarországi kommunikációs igazgatója az MTI-Pressnek.

További részletek, lista a gyűjtőhelyekről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!