World Photography Awards

2022.04.13. 13:43

Magyar győztes a Sony 2022 professzionális versenyén

A World Photography Organisation kihirdette a rangos Sony World Photography Awards 2022. évi versenyének összesített nyerteseit.

Ismert fotós, Adam Ferguson (Ausztrália) nyerte el az Év fotósa címet és a vele járó 25 ezer dolláros pénzdíjat, valamint számos digitális képalkotó eszközt a Sony jóvoltából.

A Migrantes sorozat mexikói bevándorlók fekete-fehér önarcképeiből áll, miközben arra vártak, hogy átléphessék az Egyesült Államok határát. Ferguson az alanyokkal együttműködve fotózott: beállította a helyszínt minden egyes képhez, felszerelt egy középformátumú gépet egy állványra egy kábeles önkioldóval, majd hátralépett, meghagyva a lehetőséget modelljei számára, hogy maguk választhassák meg a pillanatot, amikor elkészül a kép, ezzel részesévé válva saját életük dokumentálásának.


Természet és Élővilág kategóriájában magyar elsőség született: Radisics Milán The Fox’s Tale (Rókamese) című sorozata aratott győzelmet.

The Fox’s Tale
Forrás: Milan Radisics
The Fox’s Tale
Forrás: Milan Radisics

A profi verseny 2. és 3. helyezettje mellett tíz kategóriában, valamint a nyílt, a diák és az ifjúsági versenyekben hirdettek győzteseket.


Íme, a győzteseket bemutató videó a nyertes fotósok reakcióival és interjúival:

Borítóképünkön egy kép a Rókameséből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!