Európában negyedik

2021.12.09. 06:00

Tarol az OPPO Magyarországon és a közép- és kelet-európai régióban

45 százalékos éves növekedést ért el a Canalys piackutató adatai alapján 2021 harmadik negyedévében az OPPO Európában.

A Canalys adatai szerint 2021 harmadik negyedévében az OPPO növekedés tekintetében minden versenytársat maga mögé utasított a közép- és kelet-európai régióban, az olyan fontos piacokon is mint például Románia (+130% év/év), Törökország +60% (év/év), vagy Lengyelország (+44%/év).

Az összességében 45 százalékos éves növekedés hozzájárult ahhoz, hogy a márka megszilárdítsa pozícióját

Európa negyedik legnagyobb okostelefon-gyártójaként.
A márka jelenleg a közép-kelet-európai régió tizenegy országában működik, ahol több mint 400 millió lakost szolgál ki.

Magyarországon és Szlovákiában, ahol a vállalat csak nyáron kezdte meg működését, az eladások 232, illetve 224 százalékkal nőttek, és az OPPO már most is a négy vezető márka közé tartozik. Kazahsztánban az OPPO Reno sorozatának legújabb modelljei (Reno5 és Reno6) 31 százalékos piaci részesedést értek el árszegmensükben.

Az olyan megalapozottabb piacokon, mint Oroszország, az OPPO online értékesítései 600 százalékkal nőttek 2021 eleje óta; Romániában a Reno6 sorozat eladásai 400 százalékkal nőttek, amivel a helyi piacon rekordnak számító sebességgel 14 százalékos piaci részesedést ért el az első évben.

Az OPPO piaci felmérése szerint Közép- és Kelet-Európában a fogyasztók azokat a technológia vállalatokat értékelik leginkább, amelyek elsősorban a megbízhatóságot, az innovációt és az egyszerű használhatóságot helyezik középpontba termékeik fejlesztése során. Ennek megfelelően az cég jelentős beruházásokat hajtott végre a régióban, hogy ezen három területen a helyi fogyasztók számára páratlan élményt tudjon nyújtani.

A beruházások közé tartozik az első európai tesztelési központ létrehozása Romániában, amely biztosítja az OPPO eszközök megbízhatóságát és tartósságát; egy új csúcstechnológiás gyártóegység létrehozása Törökországban, ahol a gyártó a legújabb okostelefon innovációit hívja életre.

Az OPPO az itt elérhető éves INNO Day élő eseményén mutatja be legújabb technológiai és hardver innovációit idén 2021. december 14-én és 15-én.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!