Dég

2010.04.28. 10:22

Dóra, a dégi sztárpalánta

A 12 éves Rohonczi Dóra több alkalommal bizonyította tehetségét a népdaléneklésben. Országos és nemzetközi versenyeken kiemelt díjakat gyűjtött be. A néptánc terén is egyre inkább felfigyelnek rá.

Lázár Melinda

A legutóbbi versenyt maga választotta ki interneten. Jelentkezett rá, sorban „vette az akadályokat” a selejtezőkön, meg sem állt a döntőig. Szülei és tanárai támogatták a bátor lányt.      A Grup Klubhálózat az ország egész területén keresi a 10 és 18 év közötti tehetséges énekeseket és táncosokat. Az ország hét városában tartottak regionális döntőket. Egyénileg és csoportosan is lehetett jelentkezni, közel 1000 résztvevőből választották ki a legjobbakat.

A budapesti döntő zsűri elnökei: Pély Barnabás előadóművész, Szántó Péter, a Magyar Táncszövetség elnöke, a Nemzetközi Táncszövetség, a Táncművészeti Főiskola tanára.

Dórika nem ijedt meg a döntőben sem, ügyesen mutatta be a mezőföldi üveges / 3 üveggel/ és ugrós táncot. A zsűri bronz minősítéssel értékelte a teljesítményét. A díjazottak tárgyjutalmat kaptak, és lemezkészítési lehetőséget egy profi stúdióban. A kis dégi sztárpalánta tánctanárai: Marton János, Panyi Anett. Erre a tehetségkutató versenyre a koreográfiát Lorászkó Balázs állította össze.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!