Csákvár

2013.10.08. 16:35

A csákvári és a mányi iskolások közös sikere

Csákvár - Mány - Mindkét település csatlakozott a Magyarország, szeretlek! című országos rendezvénysorozathoz, s annak vetélkedőjében közös nyereménnyel végeztek.

Kocsis Noémi

Ismerd meg Magyarországot! ez volt a címe annak a vetélkedőnek, amelyet szeptember utolsó hétvégéjén megannyi oktatási intézményben lejátszottak. Csatlakozott hozzájuk a mányi Hársfadombi Általános Iskola is, ahova megérkeztek a csákvári Esterházysok, vetélkedni. Szoros küzdelem volt, a csákvári 7. c. osztálynak végül sikerült megszereznie a harmadik helyezést és egy jókora tortát. Az első hely sorsa nehezen akart eldőlni, végül igencsak igazságosan közös győzelem született a két iskola csapata között. Igaz, hogy így a nyereményként felajánlott 100 ezer forinton is meg kell osztozniuk, de ez nem okoz majd problémát, a gyerekek nagyon örültek az ötvenezer forintos nyereménynek.

A csákváriaknak az a hétvége kifejezetten mozgalmas volt, hiszen akkor tartották a Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozót, szombaton szinte egész nap fogathajtó verseny zajlott a helyszínül szolgáló Csikóakolnál, pónifogat, népifogat, kettes fogat és vadászhajtás kategóriákban. A szakkommentátor Bánki Lóránt volt.

A fogathatjó számok közötti szünetben csikós bemutatót tartottak a csákberényi csikósok délelőtt és délután is.

 

A csákvári gyerekek kékpólós csapata, a megosztott nyereményt jelképező táblával (Fotó: Némediné Varga Judit)

 

A színpadon is zajlottak a programok. Önkormányzatunk meghívására a Bakator zenekar húzta a talpalávalót, a délutáni és esti órákban többször felléptek. Este megérkeztek a Langaléta Garabonciások, akik kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztattak műsorukkal.

A várossá nyilvánítási ünnepségen bemutatott, a Pro Vértes Közalapítvány által településünkről készíttetett film levetítését követően meggyúlt a szombat esti pásztortűz, majd következett a jó hangulatú gulyásbál.

Szeptember 29-én, vasárnap este 21:30-kor a Szabadság téri Bagó-ház udvarán a polgármester gyújtotta meg a Szent Mihály-napi pásztortüzet. Vendégeink a hideg és esős idő ellenére is szép számmal érkeztek a programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!