Csákvár

2011.09.28. 12:30

Összefogással a megbékélésért

A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával és széles körű összefogással szeptember 19-én megkezdődött a kastélypark területén található és több nemzet fiainak utolsó nyughelyéül szolgáló emlékmű felújítása.

Szmolkáné Bene Ibolya

A kezdeményezés és az összefogás célja méltó nyugvóhely kialakítása a II. világháborúban elhunyt hősi halottak számára. Éppen ezért a sírkertben a parkgondozás mellett sor kerül az emlékmű tisztítására és felújítására, a kerítés lefestésére és parkosításra is. A feladat irányítását végző Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület tagjai elmondták, hogy valamennyi segítségre felkért személy és szervezet szívesen vállalta a munkát. A feladat határidejét a munkát végzők november 1-re, halottak napjára tűzték ki.
Bár a munka széles összefogásban valósul meg, önkéntesre, szorgos kézre mindig szükség van, éppen ezért a szervezők várnak minden segíteni vágyót. Jelentkezni az egyesületnél lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!