Csákvár

2011.07.20. 13:28

Csákváriak is harcoltak a római seregben

Természetesen az ókorban Floriana település lakosai közül is tagjai lehettek egy római seregnek, de én a júniusban, Csákberény közelében forgatott legújabb Asterix és Obelix sorozatban megjelenő római seregre gondoltam.

Szmolkáné Bene Ibolya

 

 

Igen, két csákvári fiatal Soós Lajos és Szmolka Tibor is jelentkezett a Fejér megyei Hírlapban megjelent statisztaválogatásra, és sikerült bekerülniük a római harcosok közé. A június 17-től kezdődő munka először néhány nap gyakorlással a feladat megtanulásával kezdődött. S csak a különböző alakzatok begyakorlása után forgatták, immár jelmezben, a jeleneteket.
A Kopasz-hegy mellett július 8-ig tartó felvételek egy életre szóló élményt nyújtottak a fiúk számára, bár a munka igen gyakran megizzasztotta őket: napi 10-12 órát a tűző napon állni, több kiló fémből készült fegyvert, vértet, sisakot cipelni, egy-egy jelenetet többször is felvenni, nem mindig csalt mosolyt az arcukra, de  összességében visszatekintve egy emlék marad ez a forgatás számukra. A kemény munka mellett a statisztaként is teljes ellátást, szükség esetén még naptejet is kaptak.
 Izzadság, vicces és nehéz pillanatok, egy életre szóló emlék, s a jövőre bemutatásra kerülő filmen egy-egy felvillanó képkockán a római sereg, amelyben ők is ott vannak. Ennyit jelent Lali és Tibor számára ez a filmforgatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!