Vegyi baleset - elhárítási gyakorlat lesz a pusztaszabolcsi állomáson

Pusztaszabolcs - A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a társszervek május 11-én vasúti, vegyi balesetelhárítási gyakorlatot tartanak a pusztaszabolcsi állomáson.

Kovalcsik Katalin

A lakosok  és az utazók figyelmét  folyamatosan felhívják majd, hogy  a május 11-én, a délelőtti órákban látható események csupán szimulált helyzetek. Bárdos Zoltán alezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató  elmondta, az úgynevezett törzsvezetési és együttműködési gyakorlatokra azért van szükség, hogy az éles helyzetekben  minden mentési, kárelhárítási munka  pontosan és gyorsan  történjen. A jövő heti gyakorlaton egy  teherszerelvény egyik vagonját éri baleset, a cseppfolyós akrilnitrilt szállító tartálykocsi lefejtő csonkja megsérül. El kell hárítani a veszélyt,  kimenekíteni a munkásokat, összehangolni az érintett  szakemberek - tűzoltók,  rendőrök,  helyi védelmi bizottsági tagok, önkéntes tűzoltók,  mávosok, környezetvédők, polgárőrök - tevékenységét, hogy a mentési munkájukat gyorsan befejezhessék. A gyakorlat nem érinti a lakosokat,  de erről közben is tájékoztatást kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!