Újra járnak a vonatok

Fejér megye - Vasárnaptól ismét közlekedik a vonat a Székesfehérvár-Sárbogárd vonalon. A három megyében megszüntetett vasútvonal közül ez a második, melyet visszaállítottak.

Lukács Károly

A megyei közlekedésből korábban kivont Paks-Dunaújváros vonal nem üzemel ezek közül, a  Székesfehérvár és Komárom között közlekedő vasútvonalat már korábban visszaállították. Vasárnaptól pedig ismét közvetelnül elérhető lesz vonattal Sárbogárd, a megyeszékhelyről indulva. Napi nyolc közvetlen járat közlekedik kétóránként, reggel 8.01 és este 20.01  között. A 39 kilométeres szakasz menetideje ötvenöt perces lesz.
Több megyei település lakosságát is érinti az újra üzembe helyezett vasúti közlekedés. Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere az ezzel kapcsolatos információk hiányára panaszkodik. Elmondta, számos kötelezettséget kell elintézniük, mint a KRESZ-táblák kihelyezése és a lakosság tájékoztatása. Baranyák István, Sárszentágota polgármestere elmondta: korábban nem volt igény  vasúti közlekedésre a településen, a buszközlekedés kielégítő a helyiek számára, így csak pár ember utazott vonattal.  Nem biztos benne, hogy ez most másképp lesz. A vonal korábbi megszüntetésekor csak annyit kértek, hogy a község állomásépületét ne bontsák le, mert nem tudni, mit hoz a jövő.
Kossa Lajos, abai polgármester nagyon fontosnak tartja a vasútközlekedést Belsőbáránd lakossága miatt. Aba buszközlekedése megfelel a lakosok elvárásának, azonban a belsőbárándiak számára fontos a vasúti összeköttetés. A  felújítási munkák  jelenleg is folynak a MÁV részéről, melyeknek a polgármesterek szerint látható jelei vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!