Új kihívás, új lehetőségek várnak rá - Száraz Dénes az Új színháznál folytatja

Székesfehérvár - Négy éve tűnt fel a Vörösmarty Színház színpadán, azóta számos darabban, jó szerepekben láthatták a nézők. Száraz Dénes most úgy döntött, váltania kell.

feol.hu

A  fehérvári  teátrum szinte valamennyi előadásában játszott az idén 30 éves színész.  A teljesség igénye nélkül:  Csongor és   Tünde (Csongor),   Malom a pokolban (Flandera), Vőlegény (Rudi),  Egy hónap falun (Beljajev),  III. Richárd (Dorset márki). A  jelenleg még  futó előadások közül  szerepel A revizorban (Hlesztakov), a Chioggai csetepatéban (Isidoro),  A Stuart Máriában (Mortimer), a Kolpert úrban (Ralf Droht). A  Goldoni-darab, a Chioggai csetepaté  egyik előadása előtt szakítottunk időt a beszélgetésre.


Csongor, Beljajev, Flandera elhagyja Fehérvárt és a Vörösmarty Színházat
Fotó: Pati-Nagy Bence

- Úgy tudom, itt is marasztalták. Miért döntött így?
- Maradhattam volna. Itt voltam négy évig, sok szerepet eljátszhattam, jóban vagyok a kollégákkal, sokra tartom őket, de már szeretnék új kollégákat megismerni, új lehetőségekkel, kihívásokkal szembesülni. Fontos nekem a váltás, a változatosság, és ha éppen harmincévesen kapok ilyen lehetőséget, akkor úgy érzem, ki kell használnom. Ráadásul az Új Színház egyike a kedvenceimnek. Nem sajnálok semmit. Szívesen gondolok vissza az elmúlt évekre, és azt is tudom, melyik alakításokkal maradtam adós, elsősorban magamnak. Beljajevet vagy Hlesztakovot említhetném, esetleg Rudit. Remélem, hogy alkalmam lesz ezeket a hatalmas szerepeket még eljátszani, vagy ha nem is ezeket, hasonlókat.

- Filmezni hívták már?
- Sajnos, nem. Csak kis pilot-filmekben próbálkozhattam eddig. Mondhatnám, várom a sült galambot. Nagyon szeretnék játékfilmekben játszani, gyakran érzem úgy, hogy azt kellene csinálnom. Beljajevet például szívesebben játszanám filmen, a közelre hozott arc miatt sokkal jobban vissza tudnám adni a figura lényegét, érzéseit.

- Magyarország, én így szeretlek. A szlogen, a híressé vált sörreklám országosan ismertté tette. Nem furcsa, hogy ehhez a legjobb színházi alakítás is kevés?
- Őszintén szólva számomra is nagyon-nagyon furcsa, ugyanakkor érthető is, miért van ez így. Meglepett a reklám nagy sikere, és voltaképpen örülök is neki. Sokan nagyon kedvelik, de azt is tudom, mások nem tagadják, hogy utálják. Már paródia is született róla, s ez számomra azt jelzi, hogy tényleg felkeltette a figyelmet.

Száraz Dénes tehát távozik. Június 20-áig viszont még Székesfehérváron láthatják a nézők négyszer A revizorban, ötször a Stuart Máriában, egyszer a Kolpert úrban és többször a Chioggai csetepatéban. Új színházához, feladataihoz sok sikert kívánunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!