Új cél a focistáknak: Puskás-díj a legszebb gólért! (Képgalériával frissítve)

FMH - A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter kedden Felcsúton bejelentette, hogy idéntől a legszebb gólt szerző játékos veheti át a Puskás Ferenc-díjat.

Matók János


Sepp Blatter, Puskás Ferenc özvegye és Orbán Viktor a fontos eseményen (további fotók a képre kattintva!)
Fotó: Szabó László

Illusztris vendég, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter látogatott el a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára, ahol a sajtótájékoztatón bejelentette: a FIFA zürichi gáláján, idén december 21-én adják át először a legszebb gólt szerző játékost megillető elismerést, a Puskás Ferenc-díjat.  Az erről szóló ünnepélyes aláírást Sepp Blatter, Puskás Ferenc özvegye, Erzsike néni és Orbán Viktor, a felcsúti akadémia alapítója írta alá. A díj ötletgazdája, a két hete elhunyt Csorba István már nem lehetett jelen az eseményen. A gólszerzőkre az interneten a szurkolók is szavazhatnak, majd az első harminc jelölt közül a Franz Beckenbauer által vezetett, számos világhírű futballistát felsorakoztató bizottság választja ki a legjobb tizet, s végül a győztest.

Orbán Viktor bevezető szavai után Sepp Blatter kifejtette: "... Puskás Ferencpályán és azon kívül senkihez sem hasonlítható személyiséggel, egyéniséggel rendelkezett. Nemcsak nagyszerű futballista, de  különleges ember is volt. Ezért a FIFA számára nagy megtiszteltetés az emlékének oly módon adózni, hogy megalapítja, és minden évben kiosztja az év gólja díjat, s az erről szóló megállapodást Erzsébet aszzonnyal írjuk alá."
Bejelentését dübörgő taps fogadta, majd miután kézjegyükkel szignózták a megállapodást, a Száguldó Őrnagy felesége állt a mikrofon mögé: "A szótáramból most csak annyira telik, hogy nagyon köszönöm..." -  mondta az özvegy könnyeivel küszködve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!