Tragédia Haitin - fogadjon örökbe egy árvát!

Gyermektámogatási programot indít Haitin a Baptista Szeretetszolgálat, hogy az árvák túlélését segítsék. A gyermekáldozatok száma tragikus mértékű.

feol.hu

Gyermektámogatási programot indít Haitin a Baptista Szeretetszolgálat, hogy csatlakozzon a helyi partner már működő gyermekjóléti munkájához. A katasztrófa előtt is működő étkeztetési és oktatási programok a magyar segítségnek köszönhetően most árvák túlélését biztosítják majd.

Az árvák helyzete eddig sem volt jó Haitin. A földrengés után sokkal többen lesznek és ellátásuk sokkal nehezebb lesz - tudtuk meg a port-au-prince-i gyermekvédelmi szakemberektől. Az UNICEF tájékoztatása szerint a lakosság 46%-a 18 évnél fiatalabb, így a gyermekáldozatok száma is tragikus mértékű.

A BSZA felhívással fordul a magyar lakossághoz, hogy csatlakozzon a "Fogadj örökbe!" jelképes gyermektámogatási programhoz. A szeretetszolgálat kéri, hogy aki teheti,  havi 3000 forintos adományával tegye lehetővé egy haiti árva gyermek ellátását.
Bővebb információ a www.fogadjorokbe.hu weboldalon és a 06-1/269-3283-as telefonszámon.
Egyszeri adományokat is várnak. Számlaszám: KDB Bank 13555555-55555555-55555555 – "Haiti" megjelöléssel.

A Magyar Vöröskereszt a földrajzi távolság miatt elsősorban pénzadományt gyűjt a földrengés sújtotta Haiti mentési munkálataira. Selymes Erik főigazgató kérdésre válaszolva azt mondta: folyamatosan csökken az állami támogatásuk, 2010-ben reálértéken ötödével kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk, mint 2000-ben. Mint mondta, a két hónappal ezelőtti indonéz térségben történt földrengésre a katasztrófavédelmi alapból finanszírozott 10 millió forintnyi költségvetésből küldtek ki egy csoportot; nem maradt forrásuk arra, Haitit közvetlenül, saját forrásból támogassák.
A Magyar Vöröskereszt a Haitit ért katasztrófát követően felhívást tett közzé, amelynek révén eddig 1,3 millió forint gyűlt össze. Ehhez hozzájön még a váci önkormányzat által felajánlott egymillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!