Tragédia! Az éjszaka meghalt Ocskay Gábor, válogatott jégkorongozó, az Alba Volán játékosa!

FMH - A harmincnégy éves korában szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábor válogatott jégkorongozó. A délelőtt folyamán szurkolók és játékostársak zarándokoltak el a fehérvári jégcsarnokhoz, hogy együtt emlékezzenek, 17.30-tól pedig fáklyás felvonulás indul a csarnokhoz.

feol.hu

Az Alba Volán válogatott jégkorongosának halálhírét édesapja, id. Ocskay Gábor közölte az MTI-vel, aki később elmondta azt is, délután a székesfehérvári pályánál számol be fia haláláról. A játékosokat és a vezetőedzőt is sokkolta a sportoló halálhíre, nyilatkozataikból kiderül, mindenki megdöbbenéssel áll az eset előtt.
Idősebb Ocskay Gábor annyit mondott, "Gábor éjfélkor rosszul lett, szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni".
Horog László újságíró a részletekről beszámolva annyit mondott, a fehérvári játékos Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta.
A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége miatt Ocskay Gábor (képünkön) négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra. "Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor" .

17.30-kor fáklyás felvonulás indul a jégcsarnokhoz, ahol mindenki leróhatja tiszteletét az elhunyt játékos előtt. Délelőtt a csapattársak is itt gyűltek össze, hogy együtt emlékezzenek. 

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója délelőtt bejelentette, kezdeményezi majd, hogy a fehérvári jégcsarnok ezentúl ifj. Ocskay Gábor nevét viselje. A tragikus hirletenséggel elhunyt játékost Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Alba Volán Zrt. és az Alba Volán Sportklub is saját halottjának tekinti.

A csapattársak is megdöbbentek Ocskay halálhírére, nyilatkozataikat itt olvashatják!


Az Ocskay Gábor tragikus halálával kapcsolatos cikkeket ide kattintva olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!