Tömegbaleset az M7-esen - részletek az ütközésről (frissítve 14.15)

FMH - Két baleset is történt péntek délelőtt az M7 autópályán egymástól nem messze, Velence közelében a Balaton felé vezető oldalon - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

feol.hu

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint az autópálya 45-ös és 47-es kilométere között három autó ütközött össze, és szalagkorlátnak csapódtak.
Németh-Kész Mónika közölte, az elsődleges információk szerint személyi sérülés is történt, így a helyszínen vannak a mentők és a tűzoltók is.
Hozzátette: a belső sávot a balesetben érintett autók, illetve a mentők és a tűzoltók elfoglalják, így a külső sávban lehet haladni. 


14.15

A közlemény szerint pár kilométerrel arrébb,  10 óra előtt, a 48-as kilométernél öt autó ütközött össze követési távolság be nem tartása miatt. Az utoléréses koccanásos baleset miatt feltorlódtak az autók, a kialakult forgalmi helyzet miatt 10 óra 30 perc körül egy Renault Megane fékezésre kényszerült, és hátulról beleszaladt egy román felségjelzésű Dacia, ami úgy meglökte a Renault gépkocsit, hogy az egy terepjárót kikerülve nekicsapódott egy Opel Astrának. 

A három autót érintő balesetben az elsődleges adatok szerint mindössze két hölgy sérült meg könnyebben. Ők mind a ketten a román felségjelzésű autóban utaztak.

Hozzátette az autók itt a leállósávban vannak, így a forgalom mind a két sávban halad.


Sokan választották alternatív útként az autópályával párhuzamos 7-es számú főutat, ahol a Velencei-tó környékén meglehetősen feltorlódtak a járművek. Kiegyenlített, de viszonylag lassú előrejutásra számítson, aki jelenleg a főutat választja - olvasható a rendőség honlapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!