Tápai Szabina francia csapathoz igazol

FMH - Több mint egy éve igazolt az akkor még Fehérép Alcoa néven futó fehérvári kézilabdacsapattól Dániába Tápai Szabina, aki most egy francia csapatnál folytatja pályafutását.

feol.hu


Tápai Szabina (középen) több mint egy éve még itthon könnyezte meg a búcsút a Fehérép Alcoától
Fotó: FMH-archív

Dániából Franciaországba költözik a Fehérép egykori átlövője, Tápai Szabina, aki ezúttal a francia bajnokság utolsó helyén végzett HB Feminin Arvor 29 együttesét választotta.

Szabina egy év dániai légióskodás után egy francia alakulatot választott. Az Arvor 29 a 2008/2009-es szezonban a francia első osztályú bajnokság utolsó, tizenegyedik helyén végzett, miután húsz mérkőzéséből tizenhatot elveszített, kettőt megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el.

A klub vezetősége azonban komolyabb erősítéseket tervez az elkövetkező szezonra. Elsősorban azért döntöttek Szabina mellett, mert az átlövő három poszton (jobb- és balátlövőként, valamint irányítóként) is bevethető, kreatív, nagyszerűen lát a pályán, és nem csak a gólpasszokban, hanem a gólgyártásban is jeleskedik.

Szabina július 25-én csatlakozik új együtteséhez, amely akkor kezdi meg az alapozást.

(forrás: handball.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!