Tánccal mesélő vendégek

FMH - Vasárnap is folytatódott a szombat este kezdődött és augusztus 20-ig tartó XIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A belvárosban vasárnap nem megszokott emberáradat hömpölygött.

Bokros Judit

Látszik, hogy a Királyi Napok valóban megmozgatja az embereket, hiszen a remek strandidő ellenére sokan jöttek be a városba, hogy láthassák a külföldről érkezett táncsoportok bemutatóit, hallhassák zenéjüket. A Városház téri színpadon vasárnap Hollandia és Indonézia táncosai adtak ízelítőt kultúrájukból, a Táncházban kilenc órakor kezdődő folkesten pedig tovább folytatja a bemutatókat Venezuela és Bulgária együttese. Itt a közönség a vendégországok jellegzetes ételeibe is belekóstolhat.
Mint ahogy tehette ezt a szombat esti fesztiválnyitó felvonulás után, a thaiföldi csoport estjén, amelynek tagjai látványos ruháikban, hosszan kitartott, nem kevés koncentrációt igénylő táncokkal kápráztatták el a nézőket. A távoli kultúra szokásait, élethelyzeteit  finom mozdulatokkal villantották föl előttünk a táncosok, akik még rövid ruhabemutatót is tartottak jellegzetes viseleteikből. 

A rendezvény a jövő héten is folytatódik, egészen csütörtök estig, a részletes, gyerekek-felnőttek kedvére való program itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!