Szétlövés után esett ki a magyar U18-as hokiválogatott

Székesfehérvár - Az U18-as Divízió I-es jégkorong-világbajnokság utolsó napját rendezték kedd este az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Nagy volt a tét.

Bobory Balázs

Magyarország-Lengyelország 3-4 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Székesfehérvár, 500 néző. Vezette: Bokal (amerikai), Lazzeri (olasz), Riisom-Birker (dán).

Magyarország: Ágoston - Szaller, Korbuly, Kocsis, Vincze 1, Ritó - Arany, Pados, Schmal, Sebők (1), Nagy K. 1 (1) - Kiss A., Reiter A., Dósa (2), Gágyor (1), Könczei - Léránt, Bata, Majoross, Hamvai 1 (1), Fliszár. Szövetségi kapitány: Eric Thurston.

Lengyelország: Zabolotny - Giminski, Puch, Wielkiewicz 1, Olchawski, Bettahar (1) - Tomaskik, Nowotarski, Kaczmarek, Mielniczek, Stypula - Kostek (1), Sordon, Malicki 1, Wisniewski, Stopinski - Trawczynski, Gazda, Wasinski (1), Pawlikowski 1, Soltys.


A nap első mérkőzésén az osztrákok 5-3-ra legyőzték az ukránokat, ezzel megszerezték a harmadik helyet, majd jött a torna döntője, a kazah-fehérorosz összecsapás, amely az előbbi válogatott 6-5-ös sikerével zárult, így ők jutottak fel a csoportból.

Számunkra azonban a torna utolsó találkozója volt a legizgalmasabb, ekkor az egyaránt 1-1 ponttal álló magyar és lengyel csapat nézett farkasszemet, a tét pedig a bentmaradás, vagy a kiesés volt...

Alig telt el tizenegy perc a meccsből, két védelmi hibából máris a lengyelek 2-0-ra vezettek, innen kellett felállnia a mieinknek. Szerencsére még ebben a harmadban jött Nagy K. szépítő találata, de hiába bíztunk benne, hogy a pihenő után jön az egyenlítés is, a 21. percben Wielkiewicz visszaállította a kétgólos differenciát. Nagyon rohant a magyar csapat az eredmény után, de sok volt a kihagyott helyzet. Még szerencse, hogy Vincze a 36. percben a bal felső sarokba emelt, maradt remény a végére, 2-3.

Nyomott is a magyar csapat, Hamvai emberelőnyben egalizált, így jöhetett a hosszabbítás (eredménytelenül), majd a szétlövés. A lutriból a lengyelek jöttek ki jobban, így bentmaradtak a csoportban, a mieink kiestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!