Rekordfogás: 600 ezer doboz cigit foglaltak le

Budapest - Mintegy 340 millió forint értékű adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a vámosok két külföldi kamionban Ártándnál; a több mint 600 ezer doboz cigaretta rekordfogásnak számít.

feol.hu

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai Ártándon úgynevezett kockázatelemzési módszerrel választottak ki egy német kamiont, amely a papírok szerint Görögországból Belgiumba szállított földiepret - tartalmazza a közlemény.
A teherautó rakterét a pénzügyőrök röntgennel világították át, és észrevették, hogy csak a raktér ajtajánál lévő első sor raklapon van eper, mögötte mindenütt cigarettát rejtettek el. Csaknem 400 ezer doboz magyar, adójegy nélküli cigaretta lapult a raktérben, amelynek értéke mintegy 200 millió forint.
Közben a pénzügyőrök észrevették, hogy a határátkelőhelyre érkezett és sietősen távozni akar egy másik kamion, amely ugyanannak a fuvarozó cégnek a tulajdonában van, mint az előző. Ezt a kamiont is – amely Németországba tartott és műanyag evőeszközt szállított – félreállították, majd átvilágították a pénzügyőrök.
Gyanújuk beigazolódott, a teherautó rakterében, a legálisan szállított áruk között 220 ezer doboz, 140 millió forint értékű cigaretta volt elrejtve.
A rekord mennyiségű, több mint 600 ezer doboz cigarettát és a két kamiont a pénzügyőrök lefoglalták, és visszaélés jövedékkel bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indítottak.
Az egyik sofőr nem tartotta be a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályokat, a másik pedig manipulálta a menetíró készüléket, a tachográfot. A német sofőrök emiatt többszázezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!