Puskás is ott van az álomcsapatban!

Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója is bekerült az eddigi világbajnokságok álomcsapatába, amelyet az angol soccernet.com internetes szaklap állított össze.

MTI

A weboldalon olvasható szerdai cikkben megemlékeznek az 1953. november 25-én lejátszott Anglia-Magyarország barátságos mérkőzésről, amelyen a szigetországban Mágikus Magyaroknak elnevezett nemzeti együttes 6-3-ra diadalmaskodott. A szerző ugyancsak megemlíti az 1954-es vb-t, amelynek döntőjében Puskás sérülten lépett pályára, s bár így is gólt szerzett, az összecsapást végül az NSZK nyerte 3-2-re.
 "Ugyan világbajnokságot soha nem nyert, Puskásra mégis mindenki úgy emlékszik, mint kiugróan tehetséges, labdabiztos, hihetetlenül gyors futballistára, akinek bal lábától rettegtek a kapusok" - fogalmaz az összeállítás készítője.
A vb-k legjobb 11 játékosa a soccernet.com szerint: Lev Jasin (kapus, Szovjetunió), Franz Beckenbauer (hátvéd, Németország), Zinedine Zidane (középpályás, Franciaország), Giuseppe Meazza (középpályás, Olaszország), Johann Cruyff (támadó középpályás, Hollandia), Diego Maradona (támadó középpályás, Argentína), Pelé (csatár, Brazília) Gerd Müller (csatár, Németország), Ronaldo (csatár, Brazília), Eusébio (csatár, Portugália), Puskás Ferenc (csatár, Magyarország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!