Parajjal töltötten

Székesfehérvár - A Halra magyar! Halra bor! akcióba benevezett a Diófa Étterem, ahol a szigorú zsűri tagjai igen jókat falatoztak a balatoni busák taktikusan fűszerezett húsából.

Kovalcsik Katalin

A háziasszonyok is elkészíthetik a következő busafogást, amelyet Adamek Balázs, a fiatal séf remekelt, igaz nem otthoni konyhatechnológiával, de a recept átültethető egyszerűbe is. Az erdei gombával és parajjal töltött busafiléhez alaposan fosszuk meg a szálkáktól a halhúst. (Csipeszt is használhatunk a makacsabb szálkákhoz.) A busadarabot sózzuk, fehér borssal megszórjuk és úgy hajtsuk szét, hogy a közepébe bele tudjuk tölteni a tölteléket. Az erdei gombát vöröshagymán megpirítjuk, ezt is sózzuk, fehér borssal megszórjuk, hozzáadjuk a leveles parajt, és amikor kicsit összepároltuk, a busába töltjük. A modern, éttermi konyhatechnikát otthon egy alufóliás csomagolás helyettesíti, beletekerjük a töltött halat és alacsony hőmérsékleten a sütőben 40-50 percig sütjük. Kóstolhatott a zsűri még egy busaterint, amelyhez a busa leeső darabkáit használhatjuk, és egy részét le is daráljuk. A darált részt zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, őzgerincformába tesszük és a vízgőz fölött sütjük a sütőben körülbelül egy, egy óra húsz percig. A köret lehet az ételek mellett burgonya galette, amelynek elkészítése nem olyan bonyolult, ahogy a neve után gondolnánk. A főtt burgonyát áttörjük, adunk hozzá tojássárgáját, reszelt sajtot, fehér borsot, sót. A hozzávalókat összegyúrjuk, pogácsaszaggatóval formázzuk és tepsibe téve megsütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!