Paneltűz - teljesen kiégett egy konyha

Székesfehérvár - Hűtőgéptűzhöz riasztották a tűzoltókat szerda reggel a Sarló utcába, a szakemberek kiérkezésekor sűrű füst ömlött az első emelet egyik házának ablakából. A panelből öt embert kellett kimenekíteni, a konyha teljesen kiégett.

feol.hu

Tűzesetről érkezett bejelentés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére szerdán reggel 8 óra 24 perckor. Székesfehérváron, a Sarló utcában egy tízemeletes panelház első emeleti lakásában a hűtőszekrény égett. Az első tűzoltó egység 8 óra 28 perckor már a helyszínenvolt, a panelépület első emeleti lakásából ekkor már sűrű füst gomolygott, amelyet már a Gáz utcából is látni lehetett.

A lépcsőház pillanatok alatt sűrű fekete füsttel telítődött, a tűzoltók légzőkészülékben, maguk előtt szinte semmit sem látva mentek be a kigyulladt lakásba, ahol a konyha már szinte teljes terjedelmében égett, és a tűz már az előszoba felé terjedt. A lángokat végül a tűzoltóautóra előre szerelt, a lépcsőházon keresztül felhúzott 60 méteres gyorsbeavatkozó sugárral sikerült megfékezni. A tűzben a konyha szinte teljesen kiégett, a lakás erősen kormozódott.

Az oltási munkálatok közben a tűzoltók a lépcsőház felsőbb szinteken lévő lakásaiból összesen 5 lakót mentőálarcban hoztak ki az épületből, közülük egy hölgyet a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

A kigyulladt lakásban lakó fiatal nő elmondása alapján a tűz keletkezésekor az egyik szobában tartózkodott, amikor sercegő és pattogó hangra figyelt fel. A hölgy ekkor kiment a konyhába megnézni, mi történt, és látta, hogy a hűtőszekrény melletti konnektorból lángok csapnak ki.

Azonnal értesítette a tűzoltóságot a 105-ös segélyhívón, majd a nagy füst miatt kimenekült a lakásból. A tűzoltók a bejelentéstől számított negyedik percben már a helyszínen voltak és megkezdték a beavatkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!