Meseligetet álmodtak az óvodásoknak

Velence - A felmérések szerint, ha nem lép valamit az önkormányzat, az idén ősszel hatvan kisgyermek nem jutna óvodai ellátáshoz, tehát pályáznak.

Kovalcsik Katalin

A városban az Újtelepen és az Ófaluban is van egy-egy óvoda. Jelenleg 179 gyermeket látnak el, - mondta el Serhókné Varjas Edit óvodavezető. Az önkormányzat statisztikája szerint a városba évente átlagosan háromszázan költöznek be, jellemzően az Ófaluba idősebb, középkorú házaspárok, míg az Újtelepen inkább a fiatalabb nemzedék vásárol házat, telket. Ezért  is döntött úgy a képviselő-testület, hogy Tőrös Csaba építész-tervezőt arra kéri fel, álmodja meg a Meseliget Óvodát a Szent Erzsébet térre. A tervek készen vannak, az idén az első ütemet építik.
- A teljes beruházást két ütemben képzeltük el - vázolta  terveiket Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszony.  - A pályázatra készen állunk, az idén 100 milióból szeretnénk az első ütemet, két csoportszobát megépíttetni, hogy ősszel ne kelljen körülbelül hatvan kisgyerek jelentkezését visszautasítani. A későbbi, második ütemben - ha másként nem sikerül - egyenként építjük majd meg a csoportszobákat, de nem feledkezünk meg az ófalui óvodáról sem. Mindkettőben hat-hat csoportot szeretnénk elhelyezni.
A városban az önkormányzati gyermekintézmények mellett működik egy ideje - és igény is van rá -  három  családi napközi. Befogadó képességük nem nagy - hét gyermekkel foglalkoznak a jól felszerelt családi házakban -, de a családoknak hatalmas segítséget jelentenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!