Megújulhat a sárkeresztesi templom homlokzata és tornya

Sárkeresztes - Egy támogatásnak köszönhetően megújulhat a település református templomának homlokzata és tornya. A munkálatok augusztus elején kezdődnek, és a tervek szerint októberben fejeződnek be.

feol.hu

A Sárkeresztesi Református Egyházközség közel 15 millió forint támogatást nyert vidéki örökség megőrzése címen. A pénzt a templom felújítására szánják, a projektről szeretetvendégség keretében tartanak tájékoztatót július 31-én 11 órakor.
Az egyházközség 2009. 12. 21-én nyújtotta be támogatási kérelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, amely annak hely adott. A nettó támogatási összeg 11.999.930 forint – közölte lapunkkal Jakab Sándor lelkipásztor.
A sárkeresztesi református templomon végzendő homlokzat-felújítási és kivitelezési munkálatok felmérési és műszaki terveit Laki Ferenc mérnök készítette. A presbitérium júliusban begyűjtötte a munkálatok elvégzésére tett árajánlatokat, és felvette a kapcsolatot a kivitelező céggel és műszaki ellenőrrel.
Az 1715 körül épült templom külső felújításának és az 1785 körül épült torony felújítási munkálatainak kezdete 2011. augusztus 1. A befejezés tervezett időpontja 2011. október 15.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!