Megmutatták erejüket a gyerekek! Törtek-zúztak a temetőben! Fotókkal

Mezőszilas - Meg akarták mutatni erejüket egymásnak, ezért elkezdtek sírokat rongálni. Mezőszilason 21 sírt tettek tönkre a megvadult fiatalok.

feol.hu


A gyerekek kitalálták, sírokat döntögetnek, hogy kiderüljön, ki az erősebb

Október elsején temetőben okozott rongálásról értesítették a rendőrség ügyeletét. A Mezőszilasról érkezett jelzés alapján megkezdték az adatgyűjtést, s délutánra kiderült, hogy gyerekek voltak a tettesek A rendőrség megállapította: szeptember 26-án délután történt a rongálás. A Rákóczi út - Vásáru. kereszteződésénél lévő katolikus temetőben 21 síremléket tettek tönkre ismeretlenek, azokról névtáblákat, fejfa részeket, virágtartókat törtek le, a síremlék nélküli sírhelyeket sem kímélték,  ledöntötték a kereszteket, mécseseket törtek össze. Az egyik felkutatott szemtanú elmondta, hogy délután három óra körül gyerekeket látott a temetőben, akik bent futkároztak. Ha csak ezt tették volna...


A  vandálkodás eredménye - a hozzátartozók érzelmeivel a gyerekek nem törődtek
Fotók: Koppán Viktor Dávid

Még a bejelentés napján azonosították az egyik gyermeket, akit édesanyja jelenlétében hallgattak meg. A kisfiú elmondta, hogy két társával mentek a temetőbe, majd közösen kitalálták, hogy sírokat fognak döntögetni, hogy megmutassák ki milyen erős. A másik két gyermek hasonlóan nyilatkozott meghallgatása során.

A három gyermekkorú által elkövetett rongálások és kegyeletsértések rendbeliségének megállapítására a hozzátartozói kör megállapítását követően kerülhet sor. Tekintettel arra, hogy az elkövetők gyermekkorúak, és velük szemben a bűntető eljárás nem folytatható le, ezért az ügyben gyámhatósági eljárásnak van helye - közölte a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!