Megkezdődött a Design Hét Budapesten

FMH - A Versenyben - magyar design a világpiacon című kiállítás megnyitójával vette kezdetét az 11-ig tartó Design Hét Budapest programsorozata péntek délután az Erzsébet téri Design Terminálban.

feol.hu

Mint Pohárnok Mihály, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tematikus hét célja, hogy koncentrálva és élményszerűen mutassák be a hazai dizájn értékeit és lehetőségeit, emellett felhívják a közönség figyelmét az általa kínált esélyekre.
A hatodik alkalommal megrendezett, tavaly 60 ezer látogatót vonzó programsorozat témája ezúttal a kreatív energiák, kapcsolódva az Európai Unió által meghirdetett kreativitás és innováció évéhez - tette hozzá.
"A Design Terminálban rendezett kiállítással azt kívántuk bemutatni, hogy a magyar tervezők tudásának hasznosításával a nemzetközi piacon is sikert lehet elérni" - szólt a november 1-ig megtekinthető tárlatról az igazgató.
Az egykori buszpályaudvar épületében helyet kapó kiállítás magyar tervezők közreműködésével létrejött, a nemzetközi színtéren sikeresen helytálló termékekből mutat be válogatást. A dizájn változatos területeiről gyűjtött anyagban megtalálhatók ismert (Richter Gedeon Zrt., Ajka Kristály) és feltörekvő (Etalon Akusztika Kft., SPB Műszaki Fejlesztő Kft.) hazai vállalatok világszínvonalú termékei: korszerű gyógyszercsomagolások, ólomkristály poharak, csúcstechnológiájú hangfalak vagy ügyfélirányító rendszerek.
A fiatal dizájnerek közül többen saját műhellyel képviseltetik magukat (Mika és Heni, Co and Co), míg mások multinacionális cégek számára terveznek (Albert Melinda: Mandarina Duck, Hugo Boss, Calvin Klein, Obendorfer Dávid: Alfa Romeo, Giada). A bemutatott termékek közül nem hiányoznak a számítógépes játékok, animációk, de a formabontó betűtípusok sem.
A kiállítás kísérőrendezvényeként az épület előtt mutatkoznak be a világ legnagyobb formatervezési díja, a kétévente Koppenhágában kiosztott INDEX Award 2007-es nyertesei. A szabadtéri tárlaton felsorakoztatott innovatív alkotások között helyet kapott egy napfénnyel fertőtlenítő vizes palack, egy közhasznú gyermeklaptop, egy sörös dobozokra illeszthető antivírus-védőkupak, de megtekinthetők egy elektromos sportautó tervei is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!