Megjelent a Mesék könyve - Fejér megyei olvasóink is tollat ragadtak

Székesfehérvár - Bizonnyal sok kisgyereket örvendeztet meg a mesekönyv, amelyet a Pannon Lapok Társasága most adott ki. A kötet történetei éppen olyan sokszínűek, mint maguk az olvasók, akik írták őket. Érdekes, tanulságos mindegyik.

B. Kiss László

Mikulásra időzítve jelent meg a Pannon Lapok Társaság Mesék könyve című kötete. A társaság már több szakácskönyvet is megjelentetett az olvasók receptjeiből, ám mesekönyvet ezt megelőzően még nem adott ki. A mesekönyv több mint 700, ugyancsak az olvasók által beküldött írás   közül  ötvenhetet tartalmaz.


A felhívás közzétételekor arra gondoltak:  a PLT napilapjai által lefedett négy megyéből érkeznek majd történetek, de meglepődve tapasztalták: az ország távolabbi pontjairól, például Budapestről vagy Miskolcról, sőt  az erdélyi Szentegyházáról és Sepsiszentgyörgyről is érkeztek művek - mondta el Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője hétfőn, amikor a fehérvári Sajtóházban személyesen nyújtotta át a Fejér megyei szerzőknek a tiszteletpéldányt. A megyéből  16 szerző alkotása került be a rendkívül reprezentatív kivitelű kötetbe. Ők a következők:  Czékus Anita (Szabadbattyán),  Domonyik Józsefné (Dunaújváros), Kéri Katalin (Nagyvenyim),   Juhászné Ihász Magdolna (Dunaújváros),   Kuminka Szilvia (Dunaújváros),   Mezeiné Boruzs Orsolya (Székesfehérvár),  Rechner Rebeka és Rechner Veronika (Iszkaszentgyörgy),  Simek Valéria (Bakonycsernye),  Szalai Zsuzsanna (Székesfehérvár),   Székely Ferencné (Úrhida),   Tébesz Anikó (Szabadbattyán),  Viehmanné Frey Ibolya (Mór),   Vincze Andrásné (Gárdony),   Walcz Laura (Bakonycsernye),   Zámbóné Major Szilvia (Székesfehérvár). A Mesék könyve szerzői között -  mint velük beszélgetve kitűnt -  van olyan, aki még az írói pálya elején tart, s olyan,  akinek  több kötetre rúg irodalmi munkássága. Van közöttük általános iskolás ikerpár és több nagymama is. Van, aki elalvás előtt mesél a gyerekeinek, és van, aki a vasalás unalmát  űzte el  azzal, hogy történeteket talált ki. Többen közülük éppen a PLT pályázatán felbuzdulva kezdték leírni a meséket.

A cél, hogy, miként az újság is,  úgy a mesekönyv is minél több emberhez jusson el, vásárlásakor pedig megtérül a hűség - fogalmazott a főszerkesztő, aki az  előszót jegyző Kázmér Juditot idézte. A  PLT ügyvezető igazgatója,  Lázár Ervin nyomán arról a varázslatos kapcsolatról ír, amely éppen a mese révén teremtődik meg a szülők, a nagyszülők és a gyerekek között...

Olvasóink megvásárolhatják a könyvet ügyfélszolgálati irodáinkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!