Lezsák Sándor Fehérváron: lehetőség, de felelősség is a kétharmados többség

Székesfehérvár - A fideszes és állami vezetők országjáró programjának keretében szerdán Székesfehérváron járt Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke. Helyi vezetőkkel együtt tartott tájékoztatót.

Tribolt Lajos

A nemzet történelmi fővárosa Fehérvár, és a 2013-as emlékév megrendezéséhez kérte Lezsák Sándor segítségét a polgármester, Cser-Palkovics András. A megyék majd most találják meg igazi szerepüket, a területfejlesztésben, vidékfejlesztésben, településrendezésben  - mondta el a megyék szerepének átalakulásáról  Vargha Tamás közgyűlési elnök.  
Történelmi jelentőségű átalakítás zajlik a közigazgatásban - jelentette ki Balogh Ibolya,  kormányhivatal főigazgatója. Elmondta, hogy a megyei és városi önkormányzattal jó a kapcsolatuk, ezért az átalakítás könnyebben megy. Összesen 2500 dolgozó kerül át a kormányhivatalhoz és arra törekszenek, hogy számukra a váltás zökkenőmentes legyen.
Lezsák Sándor arról beszélt, hogy a kétharmados többség nagy lehetőség, de nagy felelősség is. Elmondta, hogy a bizottságokban jelentős, bár nem látványos munka folyik a törvényalkotás terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!