Leleményes bűnüldözők versengenek

Velence - Tíz imitált bűnügyi helyszínen dolgoztak csütörtökön a megyei és a fővárosi bűnügyi helyszínelők. Az idén a megyei főkapitányság szervezte az országos versenyt, amely pénteken is tart.

MTI


Nyomrögzítés, a helyszínek felkutatása is feladat
Fotók: FMH

A legmodernebb eszközök alkalmazása sem váltja ki az emberi tudást, a leleményességet, a munkát, amelyet  teljes odaadással végeztek a bűnügyi osztályok munkatársai. Az idén a megyei rendőr-főkapitányság kapta meg a negyedik  bűnügyi technikusi verseny rendezési jogát és ezzel együtt a feladatokat. Horváth József   alezredes, a megyei bűnügyi  technikai osztály vezetője, a verseny egyik meghatározó szervezője  elmondta,   tíz feladatot adtak a technikusoknak, életellenes, vagyonellenes, és nemi erkölcs elleni  bűnügyi helyszíneket modelláltak, ezeket az ügyeket kellett feldolgozniuk a csapatok tagjainak.


- A helyszíneket  fel kell kutatniuk, a nyomokat rögzíteni a feladatokban meghatározott módon. Tizenkilenc megye és a BRFK csapata  3-3 taggal dolgozik  egy feladatirányító közreműködésével. A helyszínen az értékelő kollégák  figyelik, hogyan hajtották végre a versenyben meghatározott  követelményeket a csapatok.  A versenyzők kérdésekre is válaszolnak, valamint ott kell elkészíteniük a helyszínről a jegyzőkönyv  részletet, amelyet az értékelők bírálnak el.
A szakmai verseny  első hat helyezett csapatot díjazzák, lezsnek különdíjak is, olyanok, amelyek a rendőrségi munkát segíthetik a hétköznapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!