Korompai István a fehérvári diáktanács elnöke

Székesfehérvár - Negyvenöt taggal, Korompai István vezetésével megalakult csütörtökön a Székesfehérvári Diáktanács, amelynek céljairól, munkájáról pénteken számoltak be.

S. Töttő Rita

Valamennyi székesfehérvári iskola delegált tagot a Székesfehérvári Diáktanácsba, amely így 45 fős lett, és csütörtökön tartotta alakuló ülését a Városházán. A tanács a több között a megyeszékhely önkormányzatának munkáját segíti majd azzal, hogy véleményezik a feladatokat - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, aki egyben bemutatta a diáktanács frissen megválasztott 17 esztendős elnökét is. Korompai István, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákja nyert az elnökségért folytatott küzdelemben, amelyben rajta kívül még három másik jelölt vett részt. Öt bizottságot is felállítottak az alakuló ülésen, mégpedig a Stratégiai, a Kulturális és Sport-, az Általános Iskolai, az Együttműködésért és Kommunikációért felelős, illetve az Intézményi Étkezést Vizsgáló Bizottságot.

- Célunk az iskolák közötti magas fokú kommunikáció elérése, valamint a diákok érdekeinek képviselete. Emellett szeretnénk egészséges keretek közé szorítani az iskolák közötti versengést. Szeretnénk egy diákújságot, ifjúsági rendezvényeket és természetesen törjük a fejünket azon is, milyen legyen a diáktanács logója – árulta el a fiatalember, aki élete első sajtótájékoztatóját is meglehetős higgadtsággal és profizmussal tartotta s választolt az újságírók kérdéseire. A diáktanácsban egy hattagú elnökség segíti majd az ő munkáját: az alapfokról Nagy Adél (Munkácsy Mihály Általános Iskola), Zalán Dorina (Vízivárosi Általános Iskola) és Rácz Zoltán (Táncsics Mihály Általános Iskola), valamint a középfokról Bokros Eszter (Kodolányi János Középiskola), Haász Dorina (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola) és Nagy Bence (Vasvári Pál Gimnázium). A tervek szerint a Székesfehérvári Diáktanács egyfajta előzetes véleményező testület szerepét tölti majd be, az elnököt pedig Cser-Palkovics András, a város polgármestere meghívta saját tanácsadó testületébe, a szenátusba.

- A mai diákoknak mindenről van véleményük, s mostantól még az önkormányzat ügyes-bajos dolgaiba is bele tudunk szólni, ez nagy dolog! - tette hozzá a fiatalember, aki elárulta azt is: a következő lépés az lesz, hogy meghatározzák szervezetük működési kereteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!