Két rakéta hullott le a déli Eilat közelében

Az izraeli Tízes Csatorna tévéállomás szerint két - Jordániából vagy az egyiptomi Sínai-félszigetről kilőtt - Katyusa rakéta hullott le csütörtökön kora reggel a dél-izraeli Eilat kikötőváros közelében, de nem követelt áldozatokat.

MTI

Az izraeli biztonsági szolgálatokra hivatkozó tudósítás szerint az egyik rakéta a Vörös-tengerbe hullott, a másik a jelek szerint az Eilattal szomszédos, jordániai Akaba közelében robbant fel.
Egy jordániai kormányilletékes annyit mondott az AFP hírügynökség kérdésére, hogy Akaba közelében robbanás okozott kárt egy "hűtőházban", de hangsúlyozta, hogy nem tud a zsidó államra kilőtt rakétákról. Hozzátette, hogy vizsgálat indult az ügyben.
A Háárec című izraeli lap szerint Jordániából lőttek ki rakétákat, az Ynet hírportál, a Jediót Ahronót című újság internetes oldala viszont lehetségesnek tartja, hogy a Sínai-félszigetről indítottak lövedékeket Eilat felé, de azok Akabában értek földet. Az izraeli hadsereg és rendőrség egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.
Izrael nemrégiben arra figyelmeztette állampolgárait, hogy kerüljék el a Sínai-félszigetet, mert olyan információk érkeztek, hogy szélsőségesek megpróbálhatnak elrabolni ott vakációzó izraelieket. Egyiptom 1979-ben, Jordánia 1994-ben írt alá békeszerződést Izraellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!