Jön a járvány második hulláma?

Székesfehérvár - Az influenzajárvány éppen szünetet tart, ám ez csak a pillanatnyi helyzet. A Szent György kórházban nem oldják fel a látogatási tilalmat.

Móré Erzsébet

A figyelőszolgálatban részt vevő háziorvosoknál a múlt héten a korábbinál kevesebben jelentkeztek influenzaszerű tünetekkel, a fertőzöttségi szint alacsony, már nem éri el a járványos küszöböt - mondta el tegnap délután lapunk kérdésére  Almási Ferenc térségi tiszti főorvos.
- Jelenleg azt mondhatjuk, hogy influenzajárvány-mentes peridódusban vagyunk. Oltakozni viszont érdemes továbbra is.
Annál is inkább, mert a járványügyi szakemberek azt jelzik előre, hogy rövidesen kezdődik a járvány második hulláma. Február végén, március elején lendülhet újra támadásba a H1N1 vírus, esetleg a hagyományos szezonális járvány is.
A megyei Szent György kórház infektológiai (fertőző) osztályán négy beteget kezelnek, kettejüknél már kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét - mondta  Szabó Gabriella  orvosigazgató-helyettes. Megtudtuk tőle azt is, hogy a kórházban egyelőre nem oldják fel a látogatási tilalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!