Itt az intelligens TV! Érzékeli a nézőt, elhalványítja a monitort!

FMH-információ - Olyan energiatakarékos LCD televízió piacra dobására készül a Philips, amelyeik érzékeli az előtte ülő nézőt, s ha az eltávozik, elhalványítja a képernyőt.

Klecska Ernő

A Philips nemrég a 225B típusjelzésű monitorral együtt mutatta be beépített, PowerSensor nevezetű technológiáját, ami segít a fogyasztás csökkentésében. A megoldás lényege, hogy a monitor elülső részén található szenzorokkal a felhasználó jelenlétét figyelik, és amennyiben az elhagyja a számítógépet, a monitor automatikusan a felére csökkenti a fényerőt. Ez a megoldás a Philips állítása szerint akár 50 százalékos energiamegtakarítást is jelenthet.
Székesfehérvári üzemébe telepíti át a televíziógyártást a belgiumi Brugge-ből a Philips - jelentette éppen egy hónapja a Bloomberg. A tárgyalások még folynak. A cég fejlesztési központja Belgiumban maradna, de a csúcskategóriás tévék gyártása a fehérvári gyárba kerülne át át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!