Iszapömlés - Külön számlát nyit az önkormányzat

Székesfehérvár - Az önkormányzat külön számlát nyit az iszapkatasztrófa károsultjainak, s arra kétmillió forintot helyez el a város.

Házi Péter

Ezt Cser-Palkovics András polgármester jelentette be, aki az alakuló közgyűlést értékelve elmondta,  néhány más várossal ellentétben  valóban ünnepi hangulat volt az alakuló ülésen, ezt köszöni minden résztvevőnek. Ami az érdemi döntéseket illeti, a korábban létrehozott, árvízkárosultakat segítő számlán maradt kétmillió forintot Bakonycsernye, valamint a fehérvári Székely utca lakóinak adja az önkormányzat. Zárt ülésen döntött a testület arról, hogy a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatójának Tóth Pétert választják. Mindhárom jelölt értékes igazgatói programmal indult, ám az iskolán belül működő munkaközösségek is Tóth Pétert támogatták, így született meg a döntés.  A  város polgármestere találkozott péntekn az intézményvezetőkkel is, akiktől együttműködést kért, s akiknek ugyanezt ajánlotta.

Urna a városházán

Október 17-én, vasárnap reggel nyolc és este nyolc óra között nyitva lesz a Városháza: a portáján kihelyezett urnában minden segíteni szándékozó székesfehérvári elhelyezheti majd a pénzadományát, amit ezt követően a Nemzeti Kármentő Alapba továbbítanak. Ez az alap fogja össze és továbbtja a Veszprém megyében történt katasztrófa áldozatainak megsegítésére beérkező adományokat.

Cikkeink az iszapkatasztrófáról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!