Iskolarobbantással fenyegetőzött a tini, hogy barátját bemártsa

FMH - Csütörtökön kora reggel érkezett a bejelentés a Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére, hogy egy csákvári, megnevezett fiú kézigránáttal fel akarja robbantani várpalotai iskoláját, és vélhetően a Várpalota felé tartó buszon tartózkodik.

feol.hu

A rendőrök azonnal megállították a még Székesfehérváron lévő helyközi autóbuszt, és elfogták a bejelentésben szereplő 16 éves csákvári fiatalt. Ruházatából, csomagjaiból fegyver, illetve robbanószerkezet nem került elő. Mint előállítása során elmondta, tudomása van arról, hogy egy csákvári barátja gyűjt kézigránátokat, és nem kizárt, hogy esetleg azokkal bűncselekményt akar elkövetni, és az ellene tett bejelentése csak elterelés. 
A rendőrök ezután elfogták a 17 éves, szintén csákvári barátot, ám robbanószerkezetet, illetve fegyvert nála sem találtak. Mint az a kihallgatások, valamint adatgyűjtések alapján kiderült, a két fiú barátsága korábban megromlott, és a fiatalabb fiú tett bejelentést barátja nevében, de saját maga ellen, azért, hogy ezzel a hamis bejelentéssel kiszúrjon barátjával.
A 16 éves csákvári fiatalkorúval szemben közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán - tájékoztatott Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!