Influenza Fejérben - bezárják a Hétvezér iskolát

Székesfehérvár - Hétfőtől az influenza miatt egy hétre bezárják a Hétvezér Általános Iskolát, a Teleki gimnáziumban folyamatban van a vizsgálat, ott hétfőn döntenek az esetleges bezárásról. Időközben tüdőgyulladás miatt kórházba került egy kisfiú.

Móré Erzsébet

A Hétvezér  téri Általános Iskolában tanuló harminc százaléka hiányzott, az intézmény vezetése  a fenntartóval  és az ÁNTSZ-szel  egyeztetve  hétfőtől hét napos tanítási szünetet  rendelt  el. Ez persze nemcsak szándék kérdése, a vizsgált  mintákban ugyanis  kimutatták a H1N1 vírust.

Nagyon sok  gyermek -  az odajárók csaknem  fele - hiányzott a  Püspökkertvárosi  óvodából  is,  ez esetben még nem tudni, hogy az influenza  döntötte-e ágyba a kicsiket. Jelentősen nőtt a  hiányzás - elérte a húsz százalékot -a Teleki Blanka  Gimnáziumban  és Általános Iskolában  is, itt jelenleg is tartanak a  vizsgálatok, hogy ebben az esetben is az új influenzáról van-e szó. Amennyiben  igen, az iskola vezetése  hétfőn dönt arról, hogy  szüneteljen-e a  tanítás  az intézményben és meddig.
Eközben  megkezdődött  a  kampányoltás a héten: most az óvodások és a kisiskolások kapják meg a vakcinát  a gyermekorvosi, illetve az iskolaorvosi rendelőkben. Díjmentesen kérhetnek védőoltást  a középiskolások is őket  azonban később oltják.

Este kaptuk a  hírt Bujdosó László régiós tisztifőorvostól, a pandémiás bizottság elnökétől, hogy egy hat éves kisfiút tüdőgyulladással kezelnek a Fejér megyei Szent György Kórház fertőző osztályán, nála kimutatták a H1N1-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!