Hat hét, 1700 résztvevő - bezárt a Bregyó-közi gyerektábor

Székesfehérvár - Hat turnus alatt összesen 1700 fehérvári általános iskolás diák táborozott az önkormányzat Bregyó-közi napközis táborában, mely pénteken ért véget.

Bognár Máté

"Legyetek jók, ha tudtok: a többi nem számít” - énekelték pénteken kora délután a Torque Bazaar együttes tagjai a gyerekekkel közösen a fehérvári napközistábor zárásán.
- Soha nem voltak még ilyen sokan a táborban: hat hét alatt összesen 1700 fehérvári általános iskolás diák iratkozott be a június 27-én kezdődött Bregyó-közi napközis táborba. Tavaly mintegy 1500-an voltak - mondta lapunknak Báles István táborvezető, aki a jelenlegi formájában az 1980-as évek végétől működő, bejáró jellegű táborban már 13 éve irányítja a munkát. A gyerekek a mindenkori napközisdíjért - naponta 488 forintért, a családban több gyermek esetén az összeg feléért - vehettek részt a programokon: az élet idén is a játék, a sport és a kézművesség jegyében zajlott. Sokan társadalmi munkában segítették a munkát: a táborvezető a teljesség igénye nélkül említett programokat. A gyerekek például Varró János segítségével a népi hangszerekkel ismerkedhettek; Cserta Gábor, Cserta Balázs és kollégáik néptáncot oktattak; a Fehérvári Huszárok Egyesülete pedig például Páli Csaba közreműködésével a huszárhagyományokkal ismertették meg a diákokat. A táborban a napközisek kipróbálhatták az íjászatot, a rögbit, a botos sétát, a nordic walkingot, focizhattak és bringázhattak is; népi játékokkal, a métával és a pilinszkével ismerkedtek; vagy éppen nádból készítettek egyszerűbb hangszereket. A rendőrség munkatársai kerékpáros ügyességi és bűnmegelőzési verseny szervezésével segítették a tábort; míg a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai a gyöngyfűzés, szövés, csuhézás, gyertyaöntés, fonás, tarisznyakészítés és nemezelés tanítása mellett az origamival is megismertették a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!