Gussev, az észt gólkirály Fehérvárra érkezett

Székesfehérvár - Csütörtökön megérkezett Fehérvárra Vitali Gussev, az észt gólkirály futballista, akit a Videoton FC abban az esetben szerződtet, ha a szombati meccsen megfelel.

Matók János

Azok az olvasók, akik még tavaly kora ősszel figyelemmel kísérték a Debreceni VSC BL-mérkőzéseit, emlékezhetnek a Lokinak az észt Levadia Tallin elleni két összecsapására. Ott és azokon volt látható Vitali Gussev, az észt csapat egyszeres válogatott középcsatára, aki hazája bajnokságában 26 találattal gólkirály volt a legutóbbi szezonban.
A futballista csütörtökön kora délután érkezett Székesfehérvárra, miután a Videoton FC próbajátékra hívta meg őt.
- Hat éves koromban kezdtem el futballozni Tartuban, majd 17 éves voltam, amikor a tallini TVMK játékosa lettem. De csak fél évig, mert azt követően a svéd Trelleborg profijaként játszottam két évig, előbb a másod-, majd az első osztályban, miután a csapat feljutott az élvonalba. Ezt követően ismét az észt Tartu, majd egy évig a litván Kaunas csapata, aztán újból a Tartu következett. Onnan megint  Svédországba, a Jönköping csapatához igazoltam, majd 2009-ben már az észt Levadia Tallin játékosa voltam, ahol a 35 bajnokin 26 gólt szereztem. A válogatottban 2009 tavaszán a Wales elleni barátságos találkozón mutatkoztam be.   A Levadia sportigazgatója szólt a fehérvári lehetőségről, a próbajátékról,  amire azonnal igent mondtam - mondta  Vitali Gussev, a 186 centi magas támadó. Erre szombaton, a Vidi NB I-es és NB II-es csapatának a meccsén kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!