Gázolajdílereket kapcsoltak le a rendőrök

Enying - Illegális gázolaj-kereskedők csapatát számolták fel az enyingi rendőrök. A rajtaütésszerű elfogások, illetve házkutatások eredménye: hat gyanúsított, 750 liter lefoglalt gázolaj

feol.hu

Az enyingi rendőröknek egy pár hónapja már nagy bosszúságot okozott az a csapat, akik a településen egymás után törték fel a járművek üzemanyagtartályait, és szívták le belőle a gázolajat. A kb. két hónapja „működő” illegális vállalkozás áldozatául esett több busz, kamion, illetve tehergépkocsi is.

A rendőrök figyelőszolgálatot szerveztek, hogy lecsapjanak az üzemanyag-tolvajokra. Az akciók során beszerzett információik alapján sikerült beazonosítaniuk a csapat nagy részét, sőt még a dílerekkel kapcsolatban álló személyt is, aki átvette tőlük a gázolajat.

A hétvégén egyszerre hat helyen tartottak házkutatást. Az orgazdánál a házhoz tartozó garázsból, illetve az udvarról több kanna üzemanyag került elő. Összesen 750 liter gázolajat foglaltak le az enyingi nyomozók. A tolvajcsapat tagjainál pedig az eltulajdonításhoz szükséges különböző eszközök – kannák, gumicsövek, illetve csavarhúzók voltak.

A hajnali rajtaütésszerű akció során hat férfit állítottak elő. A csapat összes tagja enyingi lakos, és az orgazda kivételével egyikük sem töltötte még be a 30. életévét. Ötöt közülük a rendőrök összesen hétrendbeli gázolajlopással gyanúsítanak. A „koordinátor” közöttük a 27 éves A. R. volt, aki büntetett előéletű. Az enyingi rendőrök előtt nem ismeretlen, hiszen más bűncselekmény miatt jelenleg is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás a rendőrőrsön. A nyomozók egy pincefeltöréssel gyanúsítják. Korábbi bűnlajstroma között azonban több vagyon elleni, illetve súlyos bűncselekmény is van. Hat alkalommal állt már a bíróság előtt. Börtönben is ült már.                        

A Székesfehérvári Városi Bíróság őt előzetes letartóztatásba helyezte a hétvégén. Társai szabadlábon védekeznek.     

Az 57 éves enyingi férfit – akit a csapat tagjaitól literenként 200, illetve 180 forintért vette át az üzemanyagot – négyrendbeli orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítja. A csapat négy tagjához hasonlóan ő is szabadlábon van.

Az enyingi rendőrök nem tartják kizártnak, hogy a nyomozás előrehaladtával további személyek kerülnek látókörükbe, akik szintén kapcsolatba-hozhatók a gázolajlopásokkal, illetve azok kereskedésével. Így az ügyben további elfogások várhatók - közölte a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!