Felmentették a bogárdi jegyzőt

Sárbogárd - A történtekhez az ülést követően sem a polgármester, sem a jegyző nem kívánt hozzáfűzni semmit.

V. Varga József

Az előterjesztések  24 napirendi pont  közül az éves  költségvetési rendelet elfogadása vitte a prímet előzetesen. Sükösd Tamás polgármester pénteki napirend előtti bejelentése azonban felülírta a forgatókönyvet.  Javasolta, hogy a képviselő-testület  mint a  munkáltatói jogok gyakorlója  felmentéssel szüntesse meg Krupa Rozália jegyző közszolgálati jogviszonyát. A vonatkozó törvény értelmében a felmentést indokolni sem kell. A felmentési idő kezdő napja február 12-e, az idő lejártának, s egyúttal a jogviszony megszűnésének napja április 12-e. Hozzátette: a képviselő-testület a jegyzőnőt a felmentési idő teljes tartamára mentesítse a munkavégzés alól. Az őt megillető juttatásokat természetesen mind megkapja.    A grémium  nem egyhangú döntéssel  egyetértett az előterjesztésben foglaltakkal. Sajnálja társait -  fogalmazta meg kendőzetlenül Nedoba Károly képviselő, nem titkolva véleményét, nem tehettek mást, ők is áldozatok...

A viharos nyitányt követően azután megkezdődött a munka, és több mint öt órán át tartott. A képviselők  végül is elfogadták -  bár nem konszenzussal - az önkormányzat négy évre szóló gazdasági programját és  idei költségvetését.
- Íme az ember, ilyen egy igazi köztisztviselő - hangsúlyozta Juhász János képviselő, arra utalva, hogy Krupa Rozália hozzászólásaival fegyelmezetten vett részt a testület munkájában. - Most is nektek segít - jegyezte meg fanyarul. Etelvári Zoltán képviselő  úgy mondta:" kiváló szakembert veszítettek el személyében."
Érzékelte a jeleket - húzta alá a nyílt ülés végén Krupa Rozália. Ami történt, nem véletlenül történt. A halogatást gyávaságnak ítéli, engedtessék meg, hogy így búcsúzzon -  tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!