Felfügesztett ítélet minden fiatalnak

Székesfehérvár - Társtettesként elkövetett garázdaság miatt felfüggesztett börtön az ítélet, ami még nem jogerős.

Kovalcsik Katalin

Mórocz Emil  tanácsvezető bíró csütörtökön ítéletet hirdetett abban a perben, amelynek öt vádlottja állt a bíróság előtt. A fiatalok közül, a  bűncselekmény elkövetésének  időpontjában hárman még fiatalkorúak  voltak.  A  nagyobb társaság tagjai  2008. augusztus 19-én  szórakozni indultak, a fehérvári Piac térről egy maroshegyi kocsmához igyekeztek, ahol  elszámolni valójuk lett volna egy másik társasággal.  A kocsmába nem engedték be őket, de elhangzott, keménykedjenek a cigányokkal. A társasából néhányan  a Homoksoron kővel doblálták meg  a 64-es házat. Az egyik  betondarab  megsebesített egy kislányt.  
A gyerek életveszélyesen sérült, megműtötték, nem maradt maradandó sérülése. A tanácsvezető bíró  minden vádlottat bűnösnek talált  a csoportosan elkövetett garázdaságban. Az öt fiatal felfüggesztett büntetést kapott, a két   munkában állónak pénzbüntetést  szabott ki a bíró. A harmadrendű   vádlott  mellé pártfogót rendelt, a két másik esetében elfogadható családi körülményei  miatt nem tartotta szükségesnek a kirendelést.  Indoklásában a bíró elmondta,  nyolc  dobás érte a házat,  de nem lehetett pontosan  megállapítani, hogy ki dobta  azt a betondarabot,  amely a kislány sérülését okozta.   Az ügyész és két vádlott védője három nap gondolkodási időt kért, két vádlott és védője elfogadta  a nem jogerős ítéletet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!