Felelőtlen sofőr: jogsi nélkül, ittasan vezetett túlsúlyos teherautót

FMH - Sorra derültek ki a szabályszegések egy teherautó sofőrről a rendőrségi ellenőrzés során. Túlsúlyos volt az autó, a férfi túllépte a megengedett vezetési időt, s valójában nem is vezethetett volna.

feol.hu

Az M6-os Autópálya Alosztály járőrei kedden délelőtt tengelysúly-méréses ellenőrzést tartottak. Fél tizenegy környékén a Pécs felé vezető oldalon, Iváncsa magasságában egy pótkocsis teherautót ellenőriztek. A mérlegelés során kiderült, hogy a megengedett 40 tonnás összsúly ellenére 55 tonnát nyom a járműszerelvény. A túlsúly mellett azonban a sofőrnek még más jogsértés miatt is felelnie kell, az AETR-es ellenőrzést követően ugyanis megállapították, hogy a hétfőn öt óra negyven percet vezetett egyfolytában, annak ellenére, hogy a KRESZ előírás szerint négy és fél óra után pihenőt kell tartani. Akkor is rakományt vitt. Az útvonal akkor Kecskemét –Nyíregyháza volt. Kedden Válról hozta rakományát, a kukoricát, és az úti cél eredetileg a dunavecsei kompkikötő lett volna.

A fenti szabályszegéseken túlmenően még az alkoholszonda is elszíneződött, ezért a férfit a járőrök vérvételre állították elő. Hab a tortán, hogy kiderült, jogosítványa sincsen, mert szintén ittas vezetés miatt a Kecskeméti Rendőrkapitányság július 19-én a vezetéstől eltiltotta.

A 40 éves kecskeméti sofőr a rendőri intézkedés után gyalogosan kellett, hogy távozzon az Iváncsai Autópálya Alosztály épületéből, tekintve, hogy a rendőrök a kamiont leállították az Autópálya Mérnökség udvarán - közölte Németh-Kész Mónika sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!