Fehérvár - Linz: Teltházas rangadó, hazai siker

Székesfehérvár - A fehérvári csarnok előtt hosszú sorok kígyóztak, talán még egyszer sem voltak kíváncsiak ennyien egy mérkőzésre ebben a szezonban, a szakosztály kitehette a bejáratra a telt ház táblát...

Silye Sándor

Ondrejcik Rastislav, a Sapa védője civilben sétált a létesítményben, a bekk elmondása szerint jövő héttől mehet jégre térdoperációját követően, addig marad a biciklizés.
Az év első hokimeccse előtt még a tavalyi esztendő legjobbjait díjazta az Alba Volán SC vezetősége, az egyesület két remek sportolója, az öttusázó Gyenesei Leila és Palkovics Krisztián 2009 legjobbja lett saját sportágában a szakszövetségek választása alapján.
A hangosbemondóban közben folyamatosan kérték a kapu mögötti állószektorokban ülő nézőket, hogy gondoljanak sorstársaikra, akik később érkeztek és nehezen fértek be a csarnokba, és végre álljanak fel, hogy többen elférjenek. A felhívás többnyire süket fülekre talált...
Az első harmadban az történt, amit a Linz akart, sokkal frissebbnek, lendületesebbnek tűnt az osztrák alakulat, pedig nekik kellett majd 400 kilométert utazniuk január első napján. Egy gól esett a periódusban: a 6. percben Purdie lövése felperdült egy hazai boton és a kissé kint álló Satosaari felett a hálóba hullt, 0-1. Nem volt olyan sora a hazaiaknak, amelyik nyomás alá tudta volna helyezni a linzieket, két emberelőny pedig úgy maradt kihasználatlanul, hogy a négy perc alatt talán egy helyzet adódott belőle.

Hosszabbításban
SAPA Fehervar AV19 - EHC LIWEST Linz
2:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0, 0:0)

Gólszerzők: Palkovics 2, Ladányi, ill. Purdie 2,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!