Eltévedt a ködben, de kimentették a polgárdi horgászt

Balatonaliga - Kedden este bajba került a Balatonon egy 51 éves polgárdi horgász, aki a sűrű ködben nem találta a partot. Vízirendőrök mentették ki.

Bognár Máté

Kedden este negyed nyolckor jelezte a bajba jutott horgász a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, hogy Balatonakarattyáról Balatonvilágos irányába horgászni indult, és a köd leszállta után vette csak észre, hogy GPS műszere - feltehetőleg a nedvesség miatt  - használhatatlanná vált, ezért nem találja a partot. A férfi többször is megpróbálta elérni a partot, sikertelenül. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közölte: a rendőrség ügyelete a bejelentést követően azonnal szolgálati kisgéphajót küldött a férfi kimentésére. A kutatás során egy másik horgász is bejelentés tett: ő egy, a partot nem találó, segítséget kérő személyt hallott. A másik horgász megadta a saját GPS-koordinátáit, s azok segítségével a sűrű ködben és esti sötétségben negyed 10-kor a parttól mintegy 1,5 km távolságban, Balatonaliga előtt a járőrök megtalálták a bajba jutott 51 éves polgárdi férfit, majd a part közelében biztonságba helyeztek.

Az életmentés idején az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint  7,7 fokos volt a levegő, 7,6 fokos pedig a víz átlagos hőmérséklete, 97 százalék relatív páratartalom mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!