Egyre kevesebbet mozgunk!? Kiderítettük, milyen sportot űznek, űznének a diákok nyáron

Itt a nyár, a diákok nagy része szabadnapjait élvezi, van idő mindenre, amit eddig ellustálkodtak. De vajon hány óra jut a testedzésre? A napokban rendezett sportnapon érdeklődtünk.

Sebestyén Lilla

A Bregyóban megszervezett sportnap keretében a részt vevők nagy többsége kipróbált valamilyen testmozgást, kosárlabda, foci, vagy görkorcsolya, lehetett válogatni. De vajon, hogy megy ez a nyár többi napján? Sportolnak-e a fiatalok, és ha igen mennyit? A kérdéseimre három, belevaló lánytól kaptam válaszokat.

- Focizok, bringázok a szünidő alatt, és az év többi napján is. Hetente körülbelül hat órát töltök edzéssel, ha van rá mód, a szabad levegőn. Határtalan kalandvággyal rendelkezem, így ha tehetném, szívesen űznék extrém sportokat is, kár, hogy ez mostanában drága mulatságnak számít - mondta el Varga Ramóna, egy lelkes sportrajongó.

Közvetlenül utána barátnője vette át a szót, Nagy Adél: - Úgy látom, az emberek mostanában nem sokat mozognak, pedig rendkívül fontos. Én nagyon szeretek ilyen formában kikapcsolódni, görkorizni, biciklizni a nyáron. Ha tehetem, minden délután szakítok rá időt. Régen röplabdáztam is, de sajnos az az időszak véget ért, azonban a csapatszellem, a közös munka szeretete azóta is él bennem – fűzte hozzá a fiatal lány. Aki arról is mesélt, a Székesfehérvári Diáktanács egyik tagja, két barátnőjével egyetemben, sokat tesznek a közösségért.

A "három muskétás" közül végül Nagy Dorottyát is vallatóra fogtuk. Látszott rajta, hogy elpirult, kíváncsiak vagyunk miért és nem is kell sok, megkaptuk a választ. 

 - Finoman szólva sem vagyok sportbolond, bár rengeteget sétálok és régen az aerobiknak is hódoltam, ma már más a helyzet. Az egészségem viszont fontos számomra, így sok zöldséget, gyümölcsöt és olykor-olykor vitaminokat is szedek – mondta. Arra a kérdésre, mi az, ami rá tudná venni, a rendszeres izom mozgatásra, nevetve válaszolta: - A tánc, és mindenek előtt a társas tánc – tette végül hozzá Nagy Dorottya. Persze a Bregyóbeli sportnapon jó néhány sportágat maguk is kipróbáltak annak reményében, hogy rátaláljanak az igazi, csapatban is játszhatóra, ami nem csak átmozgat és fáraszt, de játékos örömet ad, s persze kell hozzá egy kis kreativitás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!