Drága autózás: 22,5 millióba került az ittas vezetés!

FMH - Nyolcvanezer eurójába (22 és fél millió Ft.) került egy norvég autóvezetőnek 1,9 ezrelékes véralkoholszintje.

feol.hu

A Fadrelandsvennen norvég napilap szerdai száma szerint a milliomos sofőr még októberben ittas állapotban vezetett a kristiansandi repülőtértől 300-400 métert, ezért Aust-Agder területi bírósága 700 ezer koronás, rekordnak számító bírságot rótt ki rá. A férfi vérében talált alkohol szintje ugyanis jelentős mértékben túllépte a Norvégiában megengedett 0,2 ezrelékes határértéket.
A skandináv országban a 0,5 ezrelék felett normális esetben a havi bruttó jövedelem másfélszeresét róják ki büntetésként. Ebben az esetben a csillagászati összeget a bíróság a férfi több mint 200 millió koronás, átszámítva 6,35 milliárd forintos bevételével magyarázta.
Az elítélt nem tiltakozott, csak ennyit fűzött hozzá a történtekhez: "Erről nincs mit mondani. Ostobaságot tettem, és ezért fizetni kell". Elmondása szerint csak két kilométert akart vezetni ittasan, utána átadta volna a kormányt egy ismerősének.
A vagyonos közlekedési szabálysértőnek a pénzbírság mellett büntetésként két év három hónapra elveszik a jogosítványát. Az ezen kívül járó tizennyolc napos letöltendő börtönbüntetést a bíróság elengedte azzal a feltétellel, hogy az üzletember részt vesz egy ittas vezetés elleni programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!