Didergő vizslát mentettek ki a jeges Bányatóból a tűzoltók

Székesfehérvár - Jeges vízbe esett vizslát mentettek ki hétfőn a tűzoltók a Bányatóból. Ha nem veszi észre egy arra sétáló, az állat 2-3 óra alatt kihűlt volna. Chip volt benne, a gazdái így meglettek.

S. Töttő Rita

Kacsákat akart etetni egy asszony a Bányatónál hétfőn késő délelőtt, amikor észrevette, hogy a szárnyasok nem mozdulnak a kidobott elemózsiára. Közelebb ment a parthoz, s akkor vette észre, hogy egy kutya didereg a vízben. Azonnal értesítették a fehérvári tűzoltókat, akik most sem késlekedtek: az A szolgálati csoport perceken belül a helyszínen volt, s gumicsónakba ülve a jeges vízben nyöszörgő állat segítségére siettek.

A kutyát a tűzoltók pokróccal betakarták, majd a laktanyába szállították - árulta el a jóemlékű mentés eredményét Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője. Hamar kiderült, hogy egy weimari vizsláról van szó, amelyért meg is érkezett az Alpha Segítőkéz Alapítvány állatmentője, aki a fehérvári állatkórházba szállította a vadászkutyát.

Paál Csaba kórházigazgató pedig jó hírrel szolgált később:
- Ismertem a kutyát, már műtöttem is korábban. Mindemellett azonosító chip is volt benne, is könnyedén ráakadtunk a gazdájára.
A bőr alá ültetett azonosító chip épp ezért fontos, s ma már törvény írja elő: minden gazdát cserélő állatnak kötelező a beültetése. Az   állatorvos az esettel kapcsolatosan azért hozzátette: egy ilyen kutya 2-3 óra után kihűlt volna a vízben, ha csapdába kerül, s nem tud kiúszni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!