Demonstráció Ercsiben, rendőri biztosítással

Dunaújváros, Ercsi - Csütörtökön délután 17 órakor az ercsi polgármesteri hivatal parkolójában csendes demonstrációt tartanak, amelyet a rendőrség biztosít majd.

Gallai Péter

Egy olvasónk révén derült fény az ercsi tömegverekedés ügyére, ami azóta nagy port  kavart. Nemcsak nálunk, hanem az egész hazai sajtóban is. A történet következő  fejezete csütörtökön lesz, amikor az ercsi polgármesteri hivatal parkolójában a város közbiztonsága érdekében békés demonstrációra invitálják az embereket. A helyszínt  a rendőrség biztosítja. Az eseményről megkérdeztük R. Szabó Ágnest, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét,  a hatóság miként készül az eseményre, s mi történik, ha valaki esetleg a Magyar Gárda egyenruhájában jelenik meg?
- A bejelentés szerint öt és  negyed hét között lesz a rendezvény, a szervezők azt ígérték, addigra a helyszínt is elhagyják az emberek. Ötszáz fő érkezésére számítanak, ha  többen lesznek, akkor a parkoló előtti, önkormányzati  utat is elfoglalják, ami szintén szerepel a bejelentésben. A  rendőrség részéről rendbiztos lesz  a helyszínen, ő tartja a kapcsolatot  a szervezőkkel. Elsősorban azért leszünk ott, hogy biztosítsuk a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, amennyiben jogsértést észlelünk, annak arányában fel is lépünk ellene. A gárda ruhájának viselete önmagában nem bűncselekmény, ezért emiatt nem lépünk fel  részletezte a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!